Washington kavandab võimalikku Trumpi-Putini tippkohtumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin.
Donald Trump ja Vladimir Putin. Foto: MIHHAIL KLIMENTJEV/AFP/SCANPIX

Valge Maja kavandab USA presidendi Donald Trumpi ja Vene presidendi Vladimir Putini tippkohtumist, ütlesid informeeritud allikad päevalehele Wall Street Journal.

Valitsusametniku sõnul käis Ühendriikide suursaadik Venemaal Jon Huntsman Washingtonis aitamas kohtumist korraldada. Ettevalmistused on ametniku sõnul siiski algusjärgus, sest mõlemad riigid peavad veel heaks kiitma toimumisaja ja -koha.

Allika sõnul räägitaks kohtumisel eeldatavasti muu hulgas Süüriast, Ukrainast ja tuumarelvadest.

Trump ja Putin on varem kokku saanud kaks korda. Esmakordselt kohtusid nad mullu juulis Saksamaal G20 riikide kohtumisel ja teist korda novembris Vietnamis.

Venemaa endine suursaadik Ühendriikides ja praegune Putini abi Juri Ušakov ütles aprillis, et Trump kutsus Putinit Washingtoni, kui presidendid 20. märtsil telefonivestluse pidasid.

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders kinnitas tollal seda kutset. Tema sõnul rääkisid presidendid kohtumisest, mis ei toimuks liiga kauges tulevikus. Sandersi andmeil räägiti ka võimalikust toimumispaigast ja üheks variandiks oli Valge Maja.

Vene välisminister Sergei Lavrov kinnitas Vene uudisteagentuuridele aprilli lõpus, et Putin on valmis kohtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles