India torm nõuab elusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"India Xpress"
"India Xpress" Foto: TV 3

Põhja-Indias on viimane torm nõudnud vähemalt 18 inimese elu, teatasid ametnikud täna.

Uttar Pradeshi osariigis ulatus tuulekiirus 28 meetrini sekundis. Paljud hooned ja elektriliinid said kahjustada, samuti murdis torm tuhandeid puid.

Osariigi eriolukordade osakonna esindaja teatel on hukkunud 16 inimest. Enamik surmajuhtumeid oli tingitud inimestele peale kukkunud puudest. Ametnikud teatasid ka ühest surmajuhtumist New Delhis ja ühest riigi põhjaosas asuvas Chandigarhis.

Alates aprillist kestnud tormid on India rahvarohkeimas osariigis tapnud üle 200 inimese. Enam kui sada on surnud mujal Indias tuule- ja liivatormide käes.

Tormid on regioonis suvekuudel tavalised, kuid tänavu on tuuled erakordselt intensiivsed ja surmajuhtumite arv olnud suurem kui tavaliselt.

Üle terve India on mussoonvihmade hooaja eel temperatuurid tavapäraselt kõrged ja lähipäevadel tormid ei rauge, teatas India meteoroloogiaamet.

Teisipäeval jõudsid Kerala osariiki mussoonvihmad, mis peaksid põhjapoole liikudes tooma kaasa õhutemperatuuri langemise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles