Venezuela ülemkohus keeldus menetlemast presidendi vastu esitatud hagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro.
Venezuela president Nicolas Maduro. Foto: HO / AFP / Scanpix

Venezuela kõrgeim kohus keeldus menetlusse võtmast opositsiooni hagi, millega vaidlustati president Nicolas Maduro võit mais toimunud presidendivalimistel.

Ülemkohus teatas otsusest Twitteris ega avaldanud põhjust, miks nad otsustasid jätta hagi menetlusse võtmata. Ühiskonnas on laialt levinud veendumus, et ülemkohus on presidendi heaks kallutatud.

Valimiskomisjoni sõnul võitis Maduro 20. mail uue ametiaja 68 protsendiga häältest. Põhiopositsioon boikottis valimisi ning USA, Euroopa Liit ja 13 Ladina-Ameerika riiki nimetasid toimunud valimisi pettuseks. Rohkem kui pool valijaskonnast ei käinud hääletamas.

Hagi esitas Maduro pearivaal valimistel Henri Falcon. Ta nõudis hagis valimiste uuestitoimumist.

Muu hulgas väitis Falcon, et Maduro üritas sularahaga ära osta valijaid, kelle osalust sai jälgida elektrooniliselt kaartide kaudu, millega nad said riiklikku toiduabi.

Lisaks mõistis ta hukka riigimeedia kasutamise Maduro kampaaniaks ning ütles, et opositsiooni valimisvaatlejaid üritati valimisjaoskondades survestada ja hirmutada.

Pärast otsusest kuulmist süüdistas Falcon kohut riigi poliitkriisi süvendamises. «Te jätkate ukse sulgemist rahumeelsele valimispõhisele lahendusele,» kirjutas ta Twitteris. Falconi sõnul kaebab ta otsuse edasi rahvusvahelistesse ametitesse, kuid ei öelnud millistesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles