USA välisminister sõitis visiidile Põhja-Koreasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide riigisekretär Mike Pompeo.
Ameerika Ühendriikide riigisekretär Mike Pompeo. Foto: Win Mcnamee / AFP / Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo saabus täna kahepäevasele visiidile Pyongyangi, et täpsustada Singapuri tippkohtumise kokkuleppeid.

See on Pompeo kolmas visiit Pyongyangi, aga esimene pärast USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni kohtumist Singapuris 12. juunil.

Oodatakse, et Põhja-Koreas keskendub Pompeo Põhja-Korea tuumarelvitustamise protsessi ning USA-Põhja-Korea suhete parandamise üksikasjalikumaks muutmisele.

Washington loodab, et Põhja-Korea on valmis avaldama oma tuumaprogrammi ulatuse ja leppima kokku tuumarelvitustamise ajakavas.

«Meie liidrid andsid lubadusi Singapuri tippkohtumisel Põhja-Korea täieliku tuumarelvitustamise vallas ning esitasid kondikava sellest, kuidas võib välja näha muutunud USA-Põhja-Korea suhe,» lausus Pompeo visiidi eel. 

«Riigipeade tippkohtumise lõppemise järel konsultatsioonid jätkusid. Sellel reisil otsin võimalust panna paika mõned nende lubaduste üksikasjad ja hoida hoogu sees nende asjade rakendamisel, mida kaks liidrit lubasid teineteisele ja maailmale. Ootan, et Põhja-Korea on valmis tegema sama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles