Öö Jeemeni pealinnas möödus veriselt

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdurid.
Jeemeni sõdurid. Foto: SCANPIX

Jeemeni pealinnas Sanaas tapeti ööl vastu tänast kohalike arstide ja ametnike väitel vähemalt 37 inimest.

Lahingud pealinnas kestsid terve öö ning täna hommikul kostus linna põhjaosast ka plahvatusi. Nii president Ali Abdullah Saleh´le lojaalsed julgeolekujõud kui ka mõjuvõimsa hõimupealiku võitlejad süüdistasid teineteist relvarahu rikkumises, vahendas BBC.

Kaitseministeerium süüdistas šeik Sadiq al-Ahmari toetajaid valitsuspartei ja teiste riigiasutuste hoonete hõivamises. Ahmarile lähedalseisvad allikad kinnitasid aga, et valitsusväed ründasid nende tugipunkti Põhja-Sanaas.

Kohalike arstide sõnul on hukkuid mõlemal poolel. Kokku on pealinnas Sanaas nädalapäevad kestnud lahingud nõudnud üle saja inimelu. Analüütikute hinnangul võib keskvõimu konflikt hõimudega tuua riigis kaasa kodusõja.

Samal ajal jätkuvad riigis ka jaanuaris puhkenud kokkupõrked valitsusvägede ja presidendi poolehoidjate ning muutusi nõudva opositsiooni vahel, mis on tänaseks nõudnud rohkem kui 200 jeemenlase elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles