Tuhanded našistid protestisid USA vastu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Našistid tõid protestiks USA saatkonna ette kõrvitsaid.
Našistid tõid protestiks USA saatkonna ette kõrvitsaid. Foto: nashi.su

Ameerika Ühendriikide saatkonna ette Moskvas kogunesid eile meelt avaldama skandaalse noorteorganisatsiooni Naši tuhanded liikmed, kes protesteerisid Washingtoni välispoliitika ja mõju vastu maailmas.

Mõned aktivistid kandsid diplomaatilise esinduse juurde kõrvitsaid, paljud seljas ka oranži rõivastust, et viidata reedel tähistatud ameerikalikule halloweenile ja mõne aasta tagusele ukrainlaste läänemeelsele revolutsioonile, vahendas AFP.

«Ameeriklastel on kombeks dikteerida rahvusvahelisel areenil reegleid. Kõige rabavamad näited on Gruusia ja Ukraina revolutsioonid ning Iraagi sõda,» selgitas üheksateistkümneaastane našist Ivan Lipatov.

«Me tahame peatada Ameerika omavoli… me tagame tõestada neile… nad ei saa kontrollida meie südametunnistust,» lisas sellele temast aasta vanem võitluskaaslane Olga Nikiforova.

Naši kodulehe teatel kogunes saatkonna juurde ligi paarkümmend tuhat noort, kes soovisid juhtida maailma tähelepanu USA poliitika tagajärgedele. Meelavalduse kontrollimiseks oli kohale toodud ka tugevad miilitsajõud, kes blokeerisid tänava otse saatkonna ees.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles