Brexiti valge paber turmtule all

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile sõitis Londoni tänavatel ringi räsitud väljanägemisega auto numbrimärgiga «Br3xit». See oli osa protestiaktsioonist, millega kutsutakse üles korraldama peaministri Brexiti-kava üle rahvahääletus.
Eile sõitis Londoni tänavatel ringi räsitud väljanägemisega auto numbrimärgiga «Br3xit». See oli osa protestiaktsioonist, millega kutsutakse üles korraldama peaministri Brexiti-kava üle rahvahääletus. Foto: Kirsty O'Connor/PA Wire/PA Images/Scanpix

Eile avalikustati viimaks Suurbritannia peaministri Theresa May Brexiti-leppe põhipunkte sisaldav nn valge paber, millest peaks saama Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu tulevaste suhete vundament. Ent nagu oli oodata, tabas nii kava kui seda tutvustanud värsket Brexiti-ministrit parlamendis Dominic Raabi kriitikarahe.

Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise minister Dominic Raab. FOTO: Tolga Akmen/afp/scanpix
Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise minister Dominic Raab. FOTO: Tolga Akmen/afp/scanpix Foto: Tolga Akmen/afp/scanpix

May sissejuhatus Brexiti-kavale on lootusrikas. «See kindlustab meie lahkumise Euroopa Liidust, ilma et lahkuksime Euroopast,» tõdeb peaminister. Kava eesmärk on austada brittide referendumil väljendatud tahet ja haarata taas kontroll Suurbritannia seaduste, piiride ja raha üle, seisab eessõnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles