Lõuna-Osseetia lähedal hukkusid Gruusia politseinikud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia politseinikud seismas maanteel, mis viin Tshinvalisse.
Gruusia politseinikud seismas maanteel, mis viin Tshinvalisse. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia siseministeeriumi teatel plahvatas täna separatistliku Lõuna-Osseetia lähedal üksteise järel kaks pommi.

 

Dvani külas toimunud esimeses plahvatuses hukkus kaks politseinikku. Teine plahvatus toimus aga siis, kui kohale oli jõudnud veel üks rühm korravalvureid. Kolm neist said haavata, kusjuures üks raskelt, ütles ministeeriumi pressiesindaja agentuurile AFP.

Esimesena plahvatanud lõhkeseadeldist pole veel tema sõnul kindlaks tehtud, kuid teine lõhati kaugjuhtimisega. Gruusia ametnike sõnul kahtlustatavad nad venelaste seotust rünnakuga.

Lõuna-Osseetia separatistliku valitsuse siseminister Valeri Valijev eitas mässuliste seotust juhtunuga. «See on Gruusia territoorium. Mis seal juhtub, ei puutu kuidagi meisse,» lisas ta agentuurile Interfax.

Euroopa Liidu vaatlusmissiooni (EUMM) juht Hansjorg Haber mõistis rünnaku hukka kui relvarahu «lubamatu rikkumise» ning nõudis kõigilt osapooltelt vaenutegevuse lõpetamisele pühendumist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles