ENPA komisjonid arutavad Gruusia-teemalist memorandumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ENPA peahoone Prantsusmaal Strasbourgis..
ENPA peahoone Prantsusmaal Strasbourgis.. Foto: EPA.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) komisjonid arutavad tuleval nädalal olukorda Lõuna-Kaukaasias, teatas Interfax.

«Esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval toimuvad Pariisis ENPA juriidiliste küsimuste ja inimõiguste komisjoni, poliitkomisjoni ja monitooringukomisjoni istungid, kus tuleb arutusele olukord Gruusias, Lõuna-Osseetias ja Abhaasias,» teatas Vene delegatsiooni juht ENPAs Konstantin Kossatšov.

Tema sõnul esitatakse nende komisjonide liikmetele «esialgne selgitav memorandum», mille koostasid Vene-Gruusia suhete raportöörid Luc vande der Brande ja Matyas Eörsi.

«Memorandum on konfidentsiaalse sisuga, peegeldab koostajate isiklikku seisukohta, ning seda arutatakse suletud uste taga, kuid juba praegu võib öelda, et see dokument tekitab teatud murelikkust, sest selle tekst töötati välja ENPA juhtide ja raportööride oktoobrikuise Thbilisis-käigu põhjal. See dokument pole tasakaalustatud ega objektiivne, sest selles ei ole kajastatud Gruusia peamised järeldused ja hinnangud,» kurtis Kossatšov.

«Vene delegatsiooni ülesanne ENPAs seisneb selles, et taotleda veel kord küsimuse objektiivset käsitlemist,» märkis duumasaadik.

Mingite dokumentide vastuvõtmist ei ole tuleval nädalal Pariisis toimuvate istungite tulemusel plaanitud. 9. jaanuaril toimub ENPA büroo istung.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles