Bagdadi rünnakutes hukkus 23 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdur ja politseinikud ühe tänase pommirünnaku paigas Bagdadi äärelinas Hurriyas.
Sõdur ja politseinikud ühe tänase pommirünnaku paigas Bagdadi äärelinas Hurriyas. Foto: SCANPIX

Iraagi pealinnas oli täna viimase kuu aja veriseim päev, kui peamiselt julgeolekutöötajate vastu korraldatud rünnakutes sai surma 23 inimest.

Enam kui 70 vigastatuga lõppenud rünnakud näitasid mässuliste oskust planeerida ja sooritada koordineeritud terroriakte hästi turvatud sihtmärkide vastu, vahendas AFP.

Kaks enesetapuründajat õhkisid hommikul kahe Bagdadi politseijaoskonna lähedal lõhkeaineid täis sõidukid, tappes vähemalt 18 inimest.

Bagdadi äärelinnas plahvatas päeva jooksul veel kaks autopommi, milles hukkus kokku neli inimest. Tsiviilisikute kõrval said viga mitu politseinikku, armee brigaadikindral ja üheksa tema ihukaitsjat.

Lõuna-Bagdadis lasti maha üks politseinik ja teine sai haavata. Pealinnas toimus täna veel kaks plahvatust, milles sai kokku haavata kaheksa inimest.

Üks kohalik poliitik nimetas rünnakuid terroristide demonstratsiooniks, et nad viibivad endiselt riigis. Selle aasta lõpuks peaksid Iraagist lahkuma kõik 41 500 USA sõdurit, kes siiani Iraagis on.

Kuigi Iraagis on vägivald võrreldes 2006. ja 2007. aastaga rahunenud, on rünnakud endiselt sagedased. Septembris hukkus vägivaldsel teel Iraagis 185 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles