Vene ametnik õigustas relvamüüki Iraanile

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa relvamüük Iraanile tekitab lääneriikides pahameelt.
Venemaa relvamüük Iraanile tekitab lääneriikides pahameelt. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene tippametnik Aleksandr Fomin kinnitas, et Venemaa jätkab relvamüüki Iraanile, sest see edendab stabiilsust Lähis-Idas.


«Venemaa ja Iraani vahelisel sõjalis-tehnilisel koostööl on positiivne mõju selle piirkonna stabiilsusele,» ütles föderaalse sõjalis-tehnilise koostööteenistuse asejuht Aleksandr Fomin, vahendas AFP.

«Me arendasime, arendame ja jätkame ka tulevikus selle koostöö arendamist. Piirkonna julgeolek sõltub sellest olulisel määral,» lisas Fomin.

Anonüümseks jääda soovinud allikad kinnitasid RIA Novostile, et Venemaa müüb Iraanile S-300-tüüpi rakette, vaatamata asjaolule, et Moskva on ametlikult vastava lepingu sõlmimist eitanud.

NATO klassifikatsiooni järgi kannab S-300 nime SA-20. Lennutõrjesüsteemi laskeulatus on 120 kilomeetrit, mis võimaldaks riigil rünnaku korral kaitsta oma tuumaehitisi ja on põhjustanud tugeva kriitikalaine Iisraeli ja USA ametnike hulgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles