Hiinlanna või jaapanlanna? Briti välisminister eksis Hiinas visiidil olles oma naise päritoluga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister Jeremy Hunt koos oma abikaasa Lucia Gaoga saabumas Blenheimi paleesse peaminister Theresa May korraldatud õhtusöögile USA presidendi Donald Trumpi visiidi ajal.
Suurbritannia välisminister Jeremy Hunt koos oma abikaasa Lucia Gaoga saabumas Blenheimi paleesse peaminister Theresa May korraldatud õhtusöögile USA presidendi Donald Trumpi visiidi ajal. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire / PA Images / Scanpix

Hiljuti Ühendkuningriigi välisministriks kerkinud Jeremy Hunt tegi Hiinas visiidil olles piinliku apsu, kui üritas võita võõrustajate poolehoidu oma hiinlannast abikaasast rääkides, kui nimetas kogemata naist hoopis jaapanlannaks.

Hiina ja Jaapan on olnud juba sajandeid rivaalid ning kuigi suhted riikide vahel on viimasel ajal paranenud, on endiselt tundlikke teemasid, näiteks Jaapani julm okupatsioon Hiinas 1930. ja 1940. aastatel.

Hunt, kes on oma esimesel ametlikul visiidil Hiinasse pärast Boris Johnsonilt ameti üle võtmist, püüdis keelevääratust kiiresti siluda.

«Mu abikaasa on jaapanlanna… Mu abikaasa on hiinlanna. See on kohutav eksimus, mida teha,» lausus Hunt kohtumisel Hiina välisministri Wang Yiniga.

«My abikaasa on hiinlanna ja mu lapsed on pooleldi hiinlased, nii et meil on hiina vanavanemad, kes elavad Xianis ja tugevad peresidemed Hiinaga,» jätkas ministe kiiresti.

Enne välisministriks saamist terviseministri ametis olnud Hunt on abielus Lucia Guoga ning neil on kolm last.

Hunt on Hiinas, et tugevdada suurjõuga suhteid enne Ühendkuningriigi lahkumist Euroopa Liidust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles