Video: Duterte lömastas viie miljoni väärtuses luksusautosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte inspekteerib hävitamisele minevaid sõidukeid.
Filipiinide president Rodrigo Duterte inspekteerib hävitamisele minevaid sõidukeid. Foto: ROBINSON NINAL / AFP / SCANPIX

Filipiinide president Rodrigo Duterte jälgis isiklikult 5,5 miljoni dollari väärtuses luksusautode hävitamist, et rõhutada oma korruptsioonivastast kampaaniat.

Valitsuse avaldatud videos on näha, kuidas Duterte vaatab pealt buldooseri tegevust 76 riiki smugeldatud sõiduauto ja mootorratta lömastamisel. Hävitatud sõidukite hulgas oli Lamborghinisid, Mercedes-Benze ja Porschesid.

Filipiinide valitsuse pressiteate sõnul olid hävitatud masinad osa 800 riiki illegaalselt imporditud sõidukist.

Tegu ei ole esimese korraga, mil Duterte laseb luksussõidukeid hävitada. Veebruaris käskis ta hävitada 30 luksusautot, et ennetada kuritegelikel jõukudel neid oksjonil müümast.

Duterte kasutab korruptsioonivastast võitlust, et õigustada massilist uimastikaubitsejate tapmist ning ajakirjanike ja valitsusametnike vallandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles