Šveitsi lennuõnnetuses hukkus 20 inimest (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuõnnetus juhtus Šveitsi idaosas.
Lennuõnnetus juhtus Šveitsi idaosas. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Scanpix

Šveitsis kukkus eile lõbusõidul alla Teise maailmasõja aegne Saksa lennuk ja surma said kõik 20 reisijat, teatas pühapäeval uudisteagentuur ATS.

1939. aastal Saksamaal ehitatud Junkers JU52 HB-HOT, mis tänapäeval on kollektsionääride ihalusobjekt, kuulus Šveitsi õhujõududega seotud firmale JU-Air.

Lennuk, mille pardale mahub 17 reisijat ja kolm meeskonnaliiget, kukkus Šveitsi idaosas umbes 2500 meetri kõrgusel vastu Piz Segnase mäe külge.

Saksakeelse ajalehe Blick andmetel oli lennuk täis ja kõik lennukis viibijad hukkusid.

Ohvrite seas oli 11 meest ja üheksa naist, enamus neist Šveitsist, kuid hukkus ka üks Austria abielupaar ja nende poeg.

Lennuk startis riigi lõunaosast Ticinost ja pidi maanduma eile õhtupoolikul Zürichi lähedal Dübendorfi sõjaväelennuväljal.

Ajaleht 20 Minutes vahendas õnnetuse hetkel mägedes olnud inimese sõnu: «Lennuk keeras 180 kraadi lõunasse ja kukkus maha nagu kivi.»

Politsei ei ole ametlikku ohvrite arvu avaldanud, kuid teada on, et otsingutest võtab osa viis helikopterit.

JU-Airi käsutuses on neli 1939. aastal ehitatud Junkersit, kõiki saab rentida. Pilootideks on endised sõjaväelased ja kutselised lendurid, kõik töötavad vabatahtlikena.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles