Lieberman: Iisrael valmistab üle kogu Lähis-Ida ulatuvat raketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketi väljatulistamine. Pilt on illustreeriv.
Raketi väljatulistamine. Pilt on illustreeriv. Foto: Vadim Savitsky/TASS/Scanpix

Iisrael töötab välja uut raketisüsteemi, mis on võimeline tabama rakette üle kogu Lähis-Ida, ütles kaitseminister Avigdor Lieberman esmaspäeval.

Riiklik relvatootja Iisraeli Military Industries (IMI) tarnib «paari aasta jooksul» edasijõudnud integreeritud süsteemi, mis on võimeline «andma kaugjuhitavaid täppislööke», teatas kaitseminister avalduses.

«Täppisraketi ja raketisüsteemi loomise projekt on pooleli. Osa sellest on juba tootmises ja osa teadus- ja arendustegevuse lõppfaasides,» sõnas ta.

Liebermani sõnul on valitsus sõlminud IMI-ga selleks «sadu miljoneid seekleid maksva lepingu».

«Me oleme hankimas ja välja töötamas täppistulesüsteeme, mis võimaldavad Iisraeli katisejõududel paari aasta jooksul katta piirkonnas iga punkti,» ütles kaitseminister.

Iisraeli peetakse Lähis-Idas sõjaliseks jõuks number üks ja laialt levinud arusaama järgi on juudiriigil olemas ka tuumarelvad, ehkki riik seda ametlikult ei tunnista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles