Austria välisminister kaitses Putini pulma kutsumist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Karin Kneissl Vladimir Putiniga pulmatantsu löömas.
Austria välisminister Karin Kneissl Vladimir Putiniga pulmatantsu löömas. Foto: Aleksei Družinin/TASS/Scanpix

Austria välisminister Karin Kneissl kaitses eile otsust kutsuda Vene president Vladimir Putin oma pulma, lükates tagasi küsimused tema ametialase erapooletuse kohta pärast fotosid temast ja Putinist pulmatantsu löömas.

«Ta ei kasutanud mind mingil moel ära,» ütles Kneissl usutluses päevalehele Der Standard. «Mina näen seda nii: olen loonud Putiniga aluse usaldusele ja tema on teinud sama minuga - vastastikkus, mille alusel muutub võimalikuks teatud asjadest rääkimine.»

Kneissl abiellus 18. augustil ärimees Wolfgang Meilingeriga Steiermarki liidumaal Sloveenia piiri lähedal.

Kneissl esitas enda sõnul Putinile pulmakutse juunis, kui Vene riigipea viibis Viinis ametlikul visiidil, ja tegi seda samaaegselt kutsete jagamisega kantsler Sebastian Kurzile ja teistele kolleegidele. «See tekkis spontaansest olukorrast, ma ei oodanud, et ta selle vastu võtab,» vahendas päevaleht Austria välisministri sõnu.

Ta ütles ka, et arutas Putiniga pulmas põgusalt Süüria küsimust.

Austria on alates juulist Euroopa Liidu eesistuja ja Kneissl hakkab juhtima bloki välisasjade nõukogu istungeid.

Kneissli määras ametisse parempopulistlik Austria Vabaduspartei (FPÖ), mis sõlmis 2016. aastal koostööpakti Putini erakonnaga Ühtne Venemaa.

Austriat valitseb alates detsembrist Kurzi paremkonservatiivse Austria Rahvapartei (ÖVP) ja FPÖ võimuliit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles