Mehhiko saatis sadu märulipolitseinikke piirile migrante peatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hondurase migrantide marss Ühendriikide poole.
Hondurase migrantide marss Ühendriikide poole. Foto: ORLANDO SIERRA / AFP / SCANPIX

Mehhiko saatis sadu märulipolitseinikke piirile Guatemalaga, kuhu on lähenemas Ühendriikidesse suunduv Kesk-Ameerika migrantide karavan.

Sajad märulivarustuses föderaalpolitseinikud kogunesid Suchiate sillale Mehhiko-Guatemala piiril, kui mitu tuhat Hondurasest pärit migranti piirile lähenes. 

Ka Guatemala saatis enda poole piiri täiendavaid jõude, kuna USA president Donald Trump oli ähvardanud kärpida abi piirkonnale, sulgeda USA-Mehhiko piir ja viia sinna sõjavägi, kui migrantidel lubatakse jätkata.

Esimene mõnesajast migrandist koosnev rühm saabus kolmapäeva hilisõhtul piirilinna Tecun Umani Guatemalas, kus paljudele neist ei jätkunud peavarju ning nad olid sunnitud ööbima linna peaväljakul. 

Paljud migrandid on teele läinud vahetusriieteta ja väga vähese rahaga. Teised kannavad süles väikelapsi. 

Migrandid teatasid kavatsusest oodata ära terve karavani saabumine ning siis ületada piir üheskoos lootuses, et Mehhiko võimudel käib üle jõu täita lubadus võtta kinni kõik, kes on tulnud piirile viisata. 

Karavan kasutas sama strateegiat edukalt esmaspäeval, liikudes läbi piirilinna Agua Caliente Hondurasest Guatemalasse, kuigi neid oli peatama tulnud sadakond politseinikku.

Migrantide plaani võib nurjata asjaolu, et piirijõgi Suchiate veetase on seoses hiljutiste vihmadega kõrgele tõusnud ja vähendanud neid kohti, kust on võimalik illegaalselt üle aukliku piiri pääseda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles