USA kindral: Venemaa tegevus Ukrainas oli äratuskell (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õppused Vostok-2018.
Vene õppused Vostok-2018. Foto: Vadim Savitskii / Sputnik / Scanpix

USA kindrali John Murray sõnul keskendub USA uue relvastuse arendamisel Hiina ja Venemaa suhtes ülekaalu saavutamisele ning märgib, et Venemaa invasioon Ukrainasse oli relvajõududele äratuskell.

«Venelased ja hiinlased on olnud suutelised enamikke meie süsteeme ületama,» lausus Murray, kes nimetas Vene invasiooni Ukrainasse äratuskellaks ja selgitas, et Vene relvastus, taktika ja sõjaline võimekus on olnud pidev USA sõjaväe murekoht.

«Me nägime Ukrainas droonide kasutamist koos laskerelvadega, droonide kasutamist asukoha kindlaksmääramisel. Nende organisatoorne struktuur ja taktika olid meie jaoks äratuskell, et hakata välja arendama palju tõsisemat strateegiat,» selgitas Murray.

USA sõjaväe 2015. aasta relvajõudude sõidukite kaasajastamise strateegia keskendub Vene soomukite ja arenenud relvade kasutamisele Ukrainas.

«Venelased kasutavad Ukrainas oma kõige arenenumaid tanke, muuhulgas mudeleid T-72B3, T-80 ja T-90. Kõik need tankid suudavad kasutada erinevat laskemoona, muuhulgas kuue kilomeetri laskeraadiusega tanki- ja helikopteritõrje rakette, lisaks on neil arenenud soomuskaitse,» seisab relvajõudude strateegia dokumendis.

USA sõjavägi katsetas nüüd edukalt 155 millimeetrist haubitsat, mille 62 kilomeetrine laskeulatus on kaks korda suurem varasemast.

«Me just kahekordistasime laskeulatust Juma harjutusväljakul,» teatas kindral Murray. Praegu suudab M777 Howitzer sihtmärki tabada 30 kilomeetri kauguselt. 62 kilomeetrine laskeulatus on märkimisväärne arenguhüpe ründevõimekuse suurendamisel.

Murray sõnul on haubitsate laskeulatuse parandamine oluline saamaks taktikalist ülekaalu Venemaa ja Hiina üle.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles