Itaalia valitsus tahab premeerida lasterikkaid peresid maatükiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itallased Sienas traavivõistlusel.
Itallased Sienas traavivõistlusel. Foto: YARA NARDI / REUTERS/Scanpix

Itaalia populistlikul valitsusel on kavas premeerida kolmanda lapse saanud perekondi maatükiga, nii loodetakse sündimuse langust pidurdada.

Paremäärmusliku Põhjaliiga peades küpsenud plaan on ka järgmise aasta riigieelarve kavas. Täpsemalt näeb kava ette anda aastatel 2019-21 kolmanda lapse saavatele peredele 20 aastaks tükk põllumajandusmaad.

«Öeldakse, et itaallastel on vähe lapsi ja seda trendi tuleb muuta,» ütles põllumajandusminister Gian Marco Centinaio. «Sellepärast tahab ministeerium panustada ning soosib maapiirkondi, kus inimestel on veel lapsi.»

Itaalia on Euroopa madalaima sündimusega riik. Eelmisel aastal registreeriti 464 000 sündi, mis on rekordiliselt väike arv.

Ideed laste eest maad anda toetab ka tõsikatoliiklasest perede minister Lorenzo Fontana, kes aga rõhutab, et arvesse lähevad ainult abielupaaridel sündivad lapsed.

Kommentaatorite hinnangul teeb see asja keeruliseks, sest seaduste järgi on Itaalias tsiviilpartnerite ühendustel abielupaaridega peaaegu samad õigused.

Pakkumisest huvitatud välismaalased peavad olema elanud Itaalias vähemalt 10 aastat.

Coldiretti sõnul on Itaalia riigil pool miljonit hektarit põllumajandusmaad väärtusega ligi 10 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles