USA sõjalaev möödus Lõuna-Hiina mere vaidlusalustest saartest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS McCampbell.
USS McCampbell. Foto: HO / Reuters / Scanpix

USA juhitavaid rakette kandev hävituslaev USS McCampbell möödus täna Lõuna-Hiina meres asuvatest vaidlusalustest saartest, kuhu Peking on püstitanud sõjaväerajatisi. 

Möödasõit toimus samal päeval, kui Pekingis algasid kahe riigi kaubanduskõnelused. USA ja liitlased saadavad piirkonda perioodiliselt lennukeid ja sõjalaevu, andmaks Pekingile signaale nende õigusest läbisõiduks. 

McCampbell ligines Paraceli saartele 12 meremiili kaugusele, et esitada väljakutse Pekingi territoriaalsetele nõudmistele, ütles USA Vaikse ookeani laevastiku esindaja Rachel McMarr, lisades, et niinimetatud navigatsioonivabaduse operatsioonid ei ole suunatud ühegi riigi vastu ega ole mõeldud poliitiliste avalduste tegemiseks. 

USA ja Hiina alustasid täna Pekingis kõnelusi lahenduse leidmiseks kaubandustülile, mille käigus on vastastikku kehtestatud sisseveotariife enam kui 300 miljardi dollari ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles