Mehhiko kütusevargad ähvardasid presidenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdur Mehhikos Guanajuato osariigis asuva tööstushoone juures veokeid kontrollimas.
Sõdur Mehhikos Guanajuato osariigis asuva tööstushoone juures veokeid kontrollimas. Foto: DANIEL BECERRIL / REUTERS/Scanpix

Mehhiko keskosas asuvas Guanajuato osariigis jättis arvatav kütusevaraste jõuk naftarajatise juurde pommilaadse eseme ja kirja, milles ähvardati president Andres Manuel Lopez Obradori.

Presidenti hoiatati kirjas, et ta lõpetaks võitluse kütusevargustega. Pomm osutus siiski kahjutuks.

«Muidu me alustame julgeolekutöötajate tapmist koos süütute inimestega,» seisis Salamanca ühe naftarajatise juurde jäetud sõnumis, mille oli allkirjastanud kuritegelik jõuk, mis nimetas ennast Santa Rosa de Lima Puro kartelliks.

Mehhiko võimuesindajad avastasid teisipäeval pealinnas Mexicos tööstushoone alt kütusevaraste tunneli, mis viis nelja torujuhtme juurde.  Tunnel oli mitmeid meetreid pikk ja sügav ning toestatud laudadega, et ära hoida varisemist. Riikliku naftafirma Pemex torujuhtmete külge olid kinnitatud voolikud, mis viisid suurele parkimisplatsile.

Mehhikos plahvatas alles esmaspäeval taas torujuhe ajal, mil inimesed sellest kütust varastasid. Uus plahvatus kärgatas Hidalgo osariigis San Agustin Tlaxiaca linnas umbes 50 kilomeetri kaugusel kohast, kus 18. jaanuaril hukkus torujuhtmeplahvatuses 119 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles