Uus Fritzl: Austrias vahistati oma lapsi ja lapselapsi pilastanud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria politsei.
Austria politsei. Foto: Joe Klamar / AFP / Scanpix

Austria pealinna Viini lähistel vahistas politsei 57-aastase mehe, kes oli seksuaalselt ära kasutanud nii oma lapsi kui lapselapsi, tuues taas meelde sarnase, kümne aasta taguse Josef Fritzli kaasuse.

Alam-Austria liidumaa kriminaaluurimise amet kinnitas, et vahistas selle kuu hakul Mistelbachi piirkonnas mehe, keda süüdistatakse oma kahe tütre seksuaalses ärakasutamises. Politsei kõneisiku Heinz Holubi sõnul olid tüdrukud toimunu ajal alla 14 aasta vanad.

Meest kahtlustatakse ka oma kahe alaealise lapselapse pilastamises. Ta on kahe lapselapse hooldaja alates oma tütre surmast 2017. aastal. Tegu on ühega tütardest, kelle ärakasutamises teda süüdistatakse.

Enne tütre surma oli mees elanud Tšehhi ja Slovakkia piiri lähistel Mistelbachi piirkonnas koos oma väidetavate ohvritega.

Politsei ei kinnitanud, kas kahtlusalune mees võib olla oma lapselaste isa.

Rünnakud tütarde vastu on arvatavasti toime pandud enne 2012. aastat ning lapselaste pilastamine 2018. aastal.

Kahtlusalune on ülekuulamisel süüdistusi tõrjunud.

Austria ajakirjandus on juba hakanud juhtumi puhul tõmbama paralleele kümne aasta eest ilmsiks tulnud Josef Fritzli kaasusega, kus mees vangistas oma tütre Elisabethi 24 aastaks pere maja keldrisse Amstettenis Lääne-Austrias. Ta oli oma tütart seksuaalselt ära kasutanud alates sellest, kui too oli 11-aastane. Kokku vägistas isa oma tütart 3000 korral.

1983. aastal püüdis toona 16-aastane Elisabeth kodust põgeneda, kuid kolm nädalat hiljem viis politsei ta isa juurde tagasi.

Elisabeth Fritzl pääses vangistusest 2008. aastal, kui toona 42-aastane naine läks haiglasse külastama oma tütart, ühte seitsmest lapsest, kelle bioloogiliseks vanemaks oli naise enda isa.

Praeguseks 83-aastane Josef Fritzl viibib jätkuvalt vanglas.

Elisabeth Fritzl sai uue identiteedi ja kolis koos oma lastega elama ühte Austria külla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles