Tusk: vaenulikud jõud sekkuvad valimistesse kogu Euroopas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk. Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / Scanpix

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk hoiatas, et pärast Brexiti-hääletuse mõjutamist sekkuvad Euroopa-vastased jõud valimistesse üle Euroopa.

«On väliseid Euroopa-vastaseid jõude, mis üritavad, kas avalikult või salaja, mõjutada eurooplaste demokraatlikke valikuid, nagu juhtus Brexiti ja mitmete teiste valimiskampaaniatega üle Euroopa,» ütles Tusk ajakirjanikele.

«Ja see võib jälle juhtuda Euroopa Parlamendi valimistel mais,» lisas endine Poola peaminister. «Seepärast kutsun ma kõiki, kes Euroopa Liidust hoolivad, valimiste eel tihedat koostööd tegema.»

«Ärge lubage poliitilistel erakondadel, mida toetavad välised ja Euroopa suhtes vaenulikud jõud, otsustada Euroopa Liidu peamiste prioriteetide ning Euroopa institutsioonide uue juhtkonna üle,» lisas Tusk.

Mai lõpus toimuvad Euroopa Parlamendi valimised, kus küsitluste kohaselt koguvad võrreldes varasemaga rohkem toetust euroskeptilised ja populistlikud erakonnad. Euroopa Komisjon kutsus aasta alguses reklaamifirmasid ja sotsiaalmeediaplatvormi Facebook üles intensiivistama võitlust võimalike desinformatsioonikampaaniate vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles