Itaalia lapsevanemad on hakanud võltsima vaktsineerimistunnistusi (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia on Euroopas esirinnas leetritesse nakatumises.
Itaalia on Euroopas esirinnas leetritesse nakatumises. Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP/Scanpix

Kogu Itaalias on sagenenud juhtumid, kus lapsevanemad on võltsinud oma võsukeste vaktsineerimistunnistusi, et neil ei keelataks koolis või lasteaias käimist.

Sel nädala Itaalias kehtima hakanud seaduse kohaselt peavad alla 16-aastastased lapsed olema saanu kümme kohustuslikku vaktsiini, et nad lubataks lasteaeda või kooli.

Laste vaktsineerimise asemel on aga terve hulk vanemaid esitanud hoopis võltsitud dokumendid. Uue seaduse kohaselt piisab vanema enda kinnitusest, et laps on vaktsineeritud.

Belluno linna prokuratuur on algatanud uurimise 17 vanemate enda esitatud valesertifikaadi osas, sarnased uurimised on käimas ka mitmes teises provintsis.

Itaalia võimude kinnitusel pole tuhanded koolilapsed nõuetekohaselt vaktsineeritud. Vanemaid võidakse laste mitte vaktsineerimise eest trahvida kuni 3500 euroga. Kohustuslike vaktsiinide seas on kaitsesüstid näiteks leetrite, teetanuse, lastehalvatuse ja hepatiit B vastu.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles