Hambuni relvastatud mees haavas Norra mošees üht inimest

Copy
Norra politsei.
Norra politsei. Foto: Stian Lysberg Solum / AFP

Hambuni relvastatud mees avas laupäeval tule Norra pealinna Oslo eeslinnas asuvas mošees, haavates siiski vaid üht inimest.

Politsei on kahtlusaluse kinni pidanud.

«Üks isik sai pihta. Isiku vigastuste raskus ei ole teada. Üks kahtlusalune on kinni peetud. Politsei töötab sündmuskohal,» kirjutas Oslo politsei Twitteris.

Tulistamine leidis aset Oslo eeslinna Bærumi Al-Noori islamikeskuses.

Politsei sõnul ei viita miski sellele, et intsidendiga olnuks seotud rohkem inimesi. Kahtlusaluse kohta pole esialgu muid andmeid peale selle, et ta oli «valge».

«Üht meie liiget tulistas kiivrit ja vormirõivaid kandnud valge mees,» ütles mošee ülem Irfan Mushtaq kohalikule ajalehele Budstikka.

Hiljem lausus ta telekanalile TV2, et mehel oli mitu relva.

«Norra rahvusest mees püssi ja püstolitega sisenes mošeesse ja lõhkus aknaklaasid. Seejärel hakkas ta enda ümber tulistama,» lisas Mushtaq.

Rahvusringhääling NRK teatas, et politsei leidis mošeest mitu relva ning et kellelgi hoones õnnestus mehest enne politsei saabumist jagu saada.

Norra politsei julgeolekuteenistus (PST) märkis, et jälgib olukorda.

«Me jälgime sündmusi ja hindame neid jooksvalt. Liiga vara on mingeid järeldusi teha,» lausus PST teabedirektor Martin Bernsen.

Läänes on viimasel ajal toime pandud mitmeid valgete rahvuslaste rünnakudi, sealhulgas Ühendriikides ja Uus-Meremaal, kus märtsis hukkus Christchurchi mošeede tulistamises 51 moslemit.

Christchurchi kahtlusalune ütles oma rünnakueelses manifestis, et teda on mõjutanud paremäärmuslik ideoloogia, sealhulgas Norra massimõrvar Anders Behring Breivik.

Breivik, kelle sõnul ajendas teda viha multikulturalismi vastu, tappis 2011. aasta juulis Norras 77 inimest, neist paljud teismelised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles