Poola riigikontrolöri süüdistatakse kahtlases äritegevuses

Copy
Marian Banas.
Marian Banas. Foto: SCANPIX

Poola opositsioon nõudis esmaspäeval riigikontrolöri ametist vabastamist, sest väidetavalt üüris ta oma maja ettevõttele, mis tubasid omakorda tunni kaupa ebaseaduslikult välja rentis.

Nädalavahetusel ilmnenud süüdistus on 13. oktoobri parlamendivalimiste eel järjekordne piinlik seik paremäärmuslikule võimuparteile Seadus ja Õiglus (PiS), ehkki sellele prognoositakse endiselt võitu.

Telekanal TVN24 vahendas nädalavahetusel, et riigikontrolli juht ja endine rahandusminister Marian Banas üüris talle kuuluva maja Krakówis ühele kahtlasele, arvatavalt prostitutsiooni võimaldavale ettevõttele.

Banas, kes määrati ametisse kolm nädalat tagasi, ütles, et rentis maja majutuse eesmärgil ja on selle nüüdseks maha müünud. Ta lisas, et läheb TVN24-e vastu kohtusse.

TVN24 näitas varjatud kaamera kaadreid reporterist, kes maksis toa tunniks ajaks üürimise eest. Selle eest talle kviitungit ei antud, kuigi seaduse järgi oleks pidanud andma.

Kui reporter selle kohta aru päris, oli kuulda leti taga olnud meest ütlemas, et ta peab vastuse osas Banasile helistama.

Poola korruptsioonitõrje keskbüroo teatas esmaspäeval, et uurib juhtumit ega saa detaile avaldada. Justiitsminister Zbigniew Ziobro lubas, et kui rikkumine leiab tõendamist, on oodata sellele tagajärgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles