Minister: Prantsusmaa on Brexiti osas nõus lühikese ajapikendusega

BNS
Copy
Amelie de Montchalin.
Amelie de Montchalin. Foto: PHILIPPE WOJAZER / REUTERS

Prantsusmaa teatas teisipäeval, et on avatud Suurbritanniale Brexiti osas lühikese tehnilise ajapikenduse andmiseks, kuid välistas kõnelused uue lahkumisleppe muutmise üle.

«Nädala lõpus on näha, kas paari päeva pikkune tehniline ajapikendus on õigustatud selleks, et Briti parlament saaks lõpule viia oma parlamentaarse protseduuri,» ütles Prantsuse Euroopa asjade minister Amélie de Montchalin teisipäeva õhtul senatis. 

«Sellisest perspektiivist kaugemale minev ajapikendus eesmärgiga saada lisaaega uuteks aruteludeks lahkumisleppe üle on välistatud,» sõnas ta. 

Briti parlamendi alamkoda saatis teisipäeva õhtul EL-ist lahkumist puudutava seaduseelnõu edasisele käsitlemisele ja näitas nii rohelist tuld lahkumisleppele. Alamkoda tõrjus seevastu valitsuse kavandatud kiire ajakava Brexiti seaduse käsitlemisele. Valitsus tahtis parlamendis seaduse läbi viia kolme päevaga. 

Parlamendis hääletas ajakava vastu 322 ja poolt oli 308 rahvasaadikut.

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk ütles seejärel teisipäeva hilisõhtul, et kavatseb soovitada EL-i liidritele Brexiti osas ajapikendust.

«Me oleme kaotanud liiga palju aega, me oleme jõudnud kokkuleppele ja see tuleb nüüd viivitamata heaks kiita, et teha lõpp ebakindlusele, mis karistab miljoneid kodanikke ja firmasid. Me ei kavatse oma seisukohta muuta,» ütles Prantsuse minister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles