Ukraina raadasaadik: Hunter Biden sai Burismast raha vahendajate kaudu (2)

BNS
Copy
Hunter Biden ja Joe Biden
Hunter Biden ja Joe Biden Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS

Ukraina energiafirma Burisma kandis 2014. aasta maist 2015. aasta oktoobrini raha ühele firmale, mis kandis osa rahast USA ekspresidendi Joe Bideni poja Hunter Bideni kontole, ütles raadasaadik Andri Derkatš.

Derkatš näitas Facebookis videoblogis USA panga Morgan Stanley väljavõtet, kus oli tema sõnul näha poolteist aastat kestnud rahavoog Devon Archeri omandis firmale Rosemont Seneca Boa.

«Väljavõttest on näha, et 2014. aasta maist alates kuni 2015. aasta oktoobrini kandis Burisma firmale Rosemont 4,817 miljonit dollarit ning kandis hiljem Bideni kontole raha summas 871 000 dollarit,» lausus rahvaesindaja.

Ta lisas, et tegi uurimisele kaasaaitamiseks avalikuks uued sisekorruptsiooni dokumendid, mis uurivad ajakirjanikud talle 11 kriminaalasjas edastasid.

Derkatš ütles Läti rahapesu andmebüroo (FID) raportist saadud andmetele, et Burisma kandis kahele välismaal asuvale varifirmale, Hunter Bidenile ning tema partneritele vähemalt 16,5 miljonit dollarit.

USA president Donald Trump väidetavalt survestas Kiievit uurima oma demokraadist rivaali Joe Bidenit ja tema poega Hunterit. President lähtus seni alusetust teooriast, et Kiiev aitas demokraate 2016. aasta valimistel ning Biden üritas Ukraina peaprokuröri tagandamist nõudes kaitsta oma poega Ukrainas korruptsiooniuurimise eest.

Oma tahtmise saamiseks hoidis Trump väidetavalt kinni Ukrainale mõeldud sadade miljonite dollarite jagu sõjalist abi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles