Läti ja Leedu narkooperatsioonis konfiskeeriti 320 kg uimasteid

BNS
Copy
MDMA-d sisaldavad ecstasy tabletid. Foto on illustratiivne.
MDMA-d sisaldavad ecstasy tabletid. Foto on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Leedus ja Lätis võeti pühapäeval kinni kaks isikut kahtlustatuna narkoäris, samuti saadi kätte 320 kilogrammi uimasteid, edastas Leedu tollipolitsei täna. 

Europoli koordineeritud rahvusvahelise operatsiooni käigus võeti kinni kaks uimastikaupmeest ja saadi kätte uimastilaadung, relvi ja pea pool miljonit eurot.

Operatsioon algas pühapäeva varahommikul Daugavpilsi ümbruses, kui Leedu tollitöötajad ja Läti uimastipolitseinikud pidasid kinni veoauto Man, mille roolis oli Valgevene kodanik I. B. 

Autos oleva muu kauba hulgas oli 320 kilogrammi (umbes 759 000) erivärvilisi, arvatavasti ecstasy tablette, mis sisaldavad MDMA-d. Selle partii hind mustal turul on umbes 2,7 miljonit eurot.

Ametnike sõnul väldivad uimastikaupmehed viimasel ajal Leedust läbi sõitmist. Koorem tabati, kui see liikus Hollandist läbi Saksamaa, sealt praamiga Läti Liepājasse ja edasi Venemaa suunas. Samal ajal võttis Leedu politsei Kaunases kinni uimasti salakaubavedu korraldanud Leedu kodaniku.

Edukas operatsioon sai alguse 2014. aastal käivitatud uurimisest, kui Leedu-Poola piiril konfiskeeriti üle 300 kilo hašišit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles