Netanyahu: Iraan kavandab rünnakuid Iisraeli vastu (1)

BNS
Copy
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu nimetas neljapäeval tema vastu esitatud süüdistusi võimuhaaramiskatseks.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu nimetas neljapäeval tema vastu esitatud süüdistusi võimuhaaramiskatseks. Foto: GALI TIBBON/AFP

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu süüdistas pühapäeval Iraani rünnakute kavandamises juudiriigi vastu ja lubas teha kõik võimaliku nende takistamiseks.

Peaminister, kellele neljapäeval esitati korruptsioonisüüdistused ja kes võitleb oma poliitilise karjääri eest, esitas süüdistused Süüria lähistel asuvat armeebaasi külastades.

«Iraani agressioon meie regioonis, ja meie vastu, jätkub,» väitis Netanyahu.

Rääkides Iisraeli annekteeritud Golani kõrgendikest, ütles Netanyahu: «Me rakendame kõiki vajalikke samme takistamaks Iraani kannakinnitust meie regioonis.»

Peaministri sõnul hõlmab see ka tegevust, mis on vajalik takistamaks letaalse relvastuse toimetamist Iraanist Süüriasse, seda kas mööda maad või õhu kaudu.

«Me astume ka samme takistamaks Iraani jõupingutusi muuta Iraak ja Jeemen baasideks rakettide tulistamiseks Iisraeli,» lisas ta.

Kolmapäeval kinnitas Iisrael, et tema sõjalennukid korraldasid väga intensiivse rünnaku Iraani üksuste ja Süüria armee sihtmärkide vastu Süürias.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel sai õhulöökides surma 23 inimest, nende seas 21 võitlejat ja kaks tsiviilisikut.

Pühapäeval kohtus Iisraeli külastav USA ühendatud staabiülemate komitee esimees kindral Mark Milley oma kolleegi Aviv Kohaviga.

Kindralid arutasid piirkondlikke arenguid ja tegevusküsimusi, ütles Iisraeli armee avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles