USA energeetikaministri arvates on Trump jumala äravalitu (1)

Copy
USA energiaminister Rick Perry ja president Donald Trump.
USA energiaminister Rick Perry ja president Donald Trump. Foto: Reuters / Scanpix

Donald Trumpi sõnul tegi ta vaid nalja, kui nimetas end jumala äravalituks, kuid vähemalt üks tema valitsuse liige näib uskuvat, et presidendil tõesti on kõigevägevama õnnistus.

«Sa ei jõudnud siia Jumala õnnistuseta,» ütles ametist lahkuv USA energiaminister Rick Perry uudistekanalile Fox News, meenutades oma hiljutist usuteemalist vestlust presidendiga.

«Ma tean, et mõned inimesed ütlevad, tead küll, et sa nimetasid end äravalituks. Ja ma ütlen: sa oledki seda,» lisas Perry, kes on vaga kristlane. «Ütlesin, et sa oled pühendunud kristlane ja sa mõistad Jumala plaani nendega, kes valitsevad ja mõistavad meie üle kohut siin planeedil, meie valitsuses,» lisas ta.

Perry kommentaar tuleb ajal, mil presidendi suhtes käib tagandamisjuurdlus demokraatide enamusega esindajatekojas, seoses väidetava võimu kuritarvitamisega suhetes Ukrainaga.

Skandaali on segatud ka energiaminister ise, kes on üks Trumpi abilistest, kes survestas Kiievit alustama USA presidendi rivaalide uurimist.

Vähesed ameeriklased, nende seas ka Trump kõige truumad kaitsjad, näevad teda veatu presidendi või inimesena.

Perry sõimas Trumpi veel 2015. aastal, kui ta ise presidendiks pürgis, nimetades teda konservatismi vähkkasvajaks ja haukuvaks tsirkuseetenduseks.

Usutluses Foxile viitas Perry, nüüd neli aastat vanem ja andestavama loomuga, Vana Testamendi tegelastele, kes hoolimata vigadest said osa jumala õnnistusest. «Jumal on läbi ajaloo kasutanud ebatäiuslikke inimesi,» lausus Perry. «Kuningas Taavet polnud täiuslik. Saul ei olnud täiuslik, Saalomon ei olnud täiuslik.»

Perry sõnul ei ole jumala hoolekanne suunatud ainult Trumpile vaid ka tema demokraadist eelkäijale. «Teate, Barack Obama ei saanud Ühendriike presidendiks ilma Jumala tahteta. Ka Donald Trump ei saanud,» tõi ta välja.

Trump andis augustis Valges Majas pressikonverentsi Hiina kaubanduskõneluste kohta, kui ta tõstis pea taeva poole ja teatas: «Ma olen äravalitu.»

Kaks päeva hiljem säutsus ta Twitteris: «Reporterid teadsid, et ma teen nalja ja olen sarkastiline.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles