Boliivias moodustati terrorismivastane politseiüksus

Copy
Boliivia terrorismivastane politseiüksus GAT.
Boliivia terrorismivastane politseiüksus GAT. Foto: AFP / Scanpix

Boliivia ajutine valitsus avalikustas eile uue terrorivastase politseijõu, mille eesmärk on likvideerida välismaised rühmitused, mis ohustavad seda rahutuste küüsis vaevlevat Lõuna-Ameerika riiki. 

«Selle terrorismivastase rühmituse missiooniks on lammutada absoluutselt kõik terrorirakukesed, mis ohustavad meie kodumaad,» ütles siseminister Arturo Murillo 60-liikmelise üksuse esitlemise tseremoonial. 

Murillo möödus La Pazis toimunud tseremoonial maskides ja musta riietatud politseinikest, kes moodustavad üksuse, mille nimeks on GAT.

Ministri sõnul peab riik tegutsema, et vabastada riik narkoterroristidest, kes on end riigis viimase 14 aasta jooksul sisse seadnud, viidates perioodile, mil oli võimul riigist põgenenud endine president Evo Morales.

Morales astus tagasi 10. novembril, kui kogu riiki olid haaranud meeleavaldused pärast 20. oktoobri valimisi, mille tulemusi opositsiooni sõnul võltsiti. 

Ta pages päev hiljem Mehhikosse, olles kaotanud sõjaväe ja politsei toetuse, väites on riigipöörde ohver. 

Morales kirjutas Twitteris, et «riigipöörde kavandajad, kes ründasid Boliivia võimu, mõtlevad nüüd välja uskumatuid lugusid, süüdistades teisi terroris, mida nad ise riigis kehtestavad».

Uus parempoolse presidendi Jeanine Áñeze juhitav ajutine valitsus on mõistnud hukka välismõju Boliivias, süüdistades seejuures erinevatel puhkudel kolumblasi, peruulasi, kuubalasi ja venetsueellasi. 

Tema valitsus süüdistab välismaalasi vägivaldsete kokkupõrgete provotseerimises enam kui kuu kestnud valimisjärgsete rahutuste ajal, milles on hukkunud kümneid inimesi.

Politsei sõnul vahistati hiljuti Santa Cruzis Argentina kodanik, kes oli kuulunud vasakpoolsesse sissirühmitusse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC), millest on nüüdseks saanud poliitiline jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles