Vene kaitseminister: NATO ei ole Moskva koostööpakkumistele vastanud

BNS
Copy
Sergei Šoigu.
Sergei Šoigu. Foto: Yekaterina Shtukina/Yekaterina Shtukina/POOL/TASS/Scanpix Baltics

Vene kaitseminister Sergei Šoigu süüdistas pühapäeval NATO-t Moskva koostööettepanekutele vastamata jätmises ja märkis, et poolte koostöö on peatunud ja käib alla. 

Šoigu ütles telekanali Rossija 1 saates, et NATO on jätnud kohase vastuseta Venemaa ettepanekud koostööks muuhulgas terroritõrje alal Süürias. 

«Meie poolelt on kõik uksed avatud. Me oleme seda laadi koostööks valmis,» lausus kaitseminister, kelle sõnul ei reageerinud USA juhitav rahvusvaheline koalitsioon Venemaale koostööettepanekutele. 

«Me oleme öelnud, et suudame üheskoos teha seda tõhusamalt ja kiiremini. Ainsana suutsime kokku leppida vahejuhtumite ennetamises meie ja koalitsiooni lennukite vahel,» sõnas ta. 

Šoigu märkis, et koostöö Venemaa ja NATO vahel on sisuliselt peatunud ajal, kui poolte suhted üha halvenevad. «Need käivad iga päevaga üha rohkem alla,» lisas ta.

Vene kaitseministri sõnul tegi Moskva umbes viis aastat tagasi NATO-ga tihedat koostööd. «Meil oli seal oma esindaja. Täna on meie partnerid lahkumas aina rohkematest kokkulepetest, silmanähtavalt koos ameeriklastega. Julgeolekuruum on muutumas üha piiratumaks,» märkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles