Fotod Hiinas nõudis karantiinis inimesi majutanud hotelli varing vähemalt 10 elu (3)

Copy
Esialgsetel andmetel jäi varemetesse lõksu umbes 70 inimest.
Esialgsetel andmetel jäi varemetesse lõksu umbes 70 inimest. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix Baltics

Hiina kaguosas Quanzhou linnas varises laupäeval kokku hotell, mida kasutati koroonaviiruse karantiinis olevate inimeste ajutiseks majutamiseks. Surma sai vähemalt 10 inimest.

Eriolukordade ministeerium ütles täna, et rusude alla jäänud 71 inimesest 48 on välja toodud, neist 38 elusana. Veel 23 inimese saatus on teadmata.

Päästjate sõnul on mitu päästetud kriitilises või raskes seisundis.

Linnavalitsuse teatel toimus varing laupäeval kohaliku aja järgi kell 19.30. Selle põhjus ei ole veel teada.

Kokku varisenud hotellis oli 80 tuba ning seal majutati inimesi, kes olid pandud karantiini, kuna nende lähedased olid nakatunud koroonaviirusesse COVID-19.

Esialgsetel andmetel jäi varemetesse lõksu umbes 70 inimest.
Esialgsetel andmetel jäi varemetesse lõksu umbes 70 inimest. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix Baltics

«Ma olin tanklas ja kuulsin valjut heli. Ma vaatasin üles ja kogu hoone oli kokku varisenud. Tolmu lendas igale poole, klaasikillud lendasid ka ringi,» ütles pealtnägija, lisades, et ta lausa hirmust värises. 

Chen ütles Pekingi uudistele, et ta sugulased sealhulgas õde olid hotellis karantiinis, mida oli kehtestanud omavalitsus pärast seda, kui Cheni sugulased naasid Hubei piirkonnast. Nad pidid hotellis olema 14 päeva isolatsioonis. 

«Ma ei saa neid kätte, nad ei vasta telefonidele,» lisas ta. Chen ise on ka ühes teises hotellis isolatsioonis. 

«Ma olen karantiinis ka [teises hotellis] ja ma olen väga mures, ma ei tea mida teha. Nad olid vägagi terved - mõõtsid oma temperatuuri iga päev ja nende testid näitasid, et kõik on normaalne,» lisas Chen. 

Tegemist on Quanzhou linnas 2013. aastal ehitatud hoonega. Hotell avati seal 2018. aasta juunis.

Sotsiaalmeedias levitatud videotel on näha, kuidas päästjad rusudest ellujäänuid otsivad. Hotelli fasaad oli kokku varisenud, paljastades hoone teraskarkassi. 

Linnas on praegustel andemetel kinnitust leidnud 47 COVID-19 juhtumit. Alles kahe aasta eest avatud hotelli kasutati selleks, et majutada viirusepatsientidega hiljuti kokku puutunud inimesi, vahendas riigimeedia. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles