Saksamaal suleti viirust kandnud isa hooletuse tõttu lastehaigla

Copy
Saksamaal pidi ajutiselt uksed sulgema raskelt haigete laste järelravikliinik.
Saksamaal pidi ajutiselt uksed sulgema raskelt haigete laste järelravikliinik. Foto: Twitter / @Tag24S

Saksamaal pidi ajutiselt ukselt sulgema raskelt haigete laste järelravikliinik, sest ühe lapse isa varjas hiljutist tööreisi Saksamaa koroonaviiruse leviku epitsentrisse.

Peamiselt vähihaigete laste järelravile pühendunud Tannheim'i haigla Baden-Württembergi liidumaal pidi oma uksed sulgema ning kõik patsiendid ja haiglatöötajad koju karantiini saatma, sest ühe lapse isal diagnoositi uus koroonaviirus.

Kohe koroonaviiruse puhangu alguses kehtestas kliinik korra, mille raames pidid kõik lapsevanemad lapsi külastama tulles kirjalikult kinnitama, et pole hiljuti külastanud mõnd riskipiirkonda.

Ka kõnealune isa allkirjastas dokumendi, kuigi hiljem selgus, et ta külastas tööasju Heinsbergi linna.

See Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuv 40 760 elanikuga linn on Saksamaal üks tõsiseimalt uuest koroonaviirusest mõjutatud piirkondi. Nakatumine on seal tuvastatud 690 inimesel ja uude haigusesse on surnud kuus inimest.

Kümme päeva pärast Heinsbergi külastamist diagnoositi mehel uus koroonaviirus. Enne diagnoosi saamist oli mees ligi nädala aja vältel lastekliinikut külastanud ja teiste seal viibivate perekondadega suhelnud.

Haigla juht Roland Wehrle ei usu, et isa tegutses pahatahtlikult, ent sellest hoolimata seisab haigla nüüd silmitsi ränkade tagajärgedega.

Kõikidel patsientidel, nende perekonnaliikmetel ja haiglatöötajatel tuli haiglast lahkuda ning end kodus karantiini panna.

«Me saatsime praegu 160 inimest koju,» ütles Wehrle telekanalile RLT. «Me teeme kõik selle nimel, et haigla nii pea kui võimalik uuesti tööle võiks hakata. Me loodame, et see juhtub 6. aprillil.»

Probleem pole mitte üksnes selles, et patsiendid jäävad mõneks ajaks hoolitsuseta, aga ka sulgemisega kaasnevates majanduslikes raskustes. Haigla sõnul ei kavatse kindlustus hüvitada haigla sulgemise ja töötajate karantiini saatmisega kaasnevaid kulusid. 

Majanduslike raskuste tõttu ei välista haigla, et koroonaviirusesse nakatunud isa vastu alustatakse kohtuasja.

«Ühelt poolt oleme hädas, sest pidime kõik perekonnad koju saatma, teisalt muidugi, on sellel kõigel majanduslikud tagajärjed. Me kannatame selle tulemusena suurt majandulikku kahju,» ütles raviasutuse kaasjuht Thomas Müller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles