Põhja-Korea teatas ülisuure mitmelasulise raketiheitja katsetusest

Copy
Põhja-Korea telediktor teatab raketikatsetusest.
Põhja-Korea telediktor teatab raketikatsetusest. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea katsetas «ülisuurt» mitmelasulist raketiheitjat, vahendas riigimeedia täna, päev pärast Lõuna-Korea sõjaväe teadet, et totalitaarne riik tulistas välja kaks lühimaa ballistilist raketti.

Souli teatel tulistati raketid Wonsani rannikulinnast ja need lendasid 230 kilomeetrit, tõustes kuni 30 kilomeetri kõrgusele.

Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel katsetati edukalt mitmelasulist raketisüsteemi, millega hakatakse varustama Korea Rahvaarmee üksusi. Agentuur ei avaldanud relva tehnilisi üksikasju ega seda, kas katsetusi jälgis ka liider Kim Jong-un.

Tegemist oli Põhja-Korea neljanda suurema relvakatsetusega sel kuul. Kolmel eelneval katsetusel osales ka Kim.

«Ülisuurte mitmelasuliste raketiheitjate kasutuselevõtt on väga tähenduslik ja tähtis töö, millega viiakse täide partei keskkomitee strateegilised kavatsused riigikaitse vallas,» ütles keskkomitee aseesimees Ri Pyong-chol.

Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee teatel on raketikatsetused COVID-19 pandeemia valguses kohatud ning need tuleks otsekohe lõpetada.

Kuigi Põhja-Korea ei ole teatanud ühestki koroonaviiruse juhtumist, spekuleeritakse, et riik on haiguspuhangut varjanud ja vajab hädasti välisabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles