Lõuna-Korea kaalub karantiini täitmise jälgimist randmevõrude abil

Copy
Kaitsemaske kandvad lõunakorealased Soulis. Foto on illustratiivne.
Kaitsemaske kandvad lõunakorealased Soulis. Foto on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix

Lõuna-Korea ametnikud kaaluvad elektrooniliste randmevõrude kasutamist jälgimaks ja tagamaks, et eneseisolatsioonis viibivad inimesed täidavad koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud karantiinireegleid.

Tervishoiuministeeriumi ametnik Yoon Tae-ho ütles täna, et sellised seadmed on ühed paljudest meetmetest, mida ametnikud kaaluvad, otsides «praktilisi ja mõjuvaid viise», kuidas jälgida kodudes ja asutustes isolatsioonis viibivaid inimesi.

Yoon möönis, et randmevõrud võivad tekitada küsimusi privaatsuse osas, ning ei andnud kindlat vastust küsimusele, kui tõenäoline on see, et valitsus muudab nende kandmise kohustuslikuks.

Karantiini pandud inimeste arv kasvas hüppeliselt pärast möödunud nädalat, kui Lõuna-Korea muutis kohustuslikuks 14-päevase karantiini kõikidele välismaalt saabuvatele reisijatele, et piirata riiki sissetoodavate nakkusjuhtumite arvu.

Siseministeeriumi ametniku Lee Byeong-cheoli sõnul viibib esmaspäevaõhtuse seisuga eneseisolatsioonis üle 46 500 inimese, kaasa arvatud 38 400 hiljuti välismaalt tagasi tulnud inimest. Ta ütles, et see arv võib tõusta 80 000 - 90 000-ni.

Karantiinis viibivad isikud peavad laadima alla äpi, mis näitab ametnikele, kui nad oma kodudest või asutustest lahkuvad, kuid Yooni sõnul pole äpp piisav, sest inimesed hiilivad välja, jättes mobiiltelefonid maha, või lülitavad välja positsioneerimise seaded.

Lee sõnul uurib Lõuna-Korea politsei praegu enam kui 70 karantiini rikkumise juhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles