Venemaal on tuvastatud üle 32 000 koroonaviirusse nakatunu

Copy
Karantiinireegleid rikkunud moskvalane politseinikuga rääkimas. Kaks kolmandikku Venemaa koroonajuhtumitest on tuvastatud pealinnas.  foto: Tass / Scanpix
Karantiinireegleid rikkunud moskvalane politseinikuga rääkimas. Kaks kolmandikku Venemaa koroonajuhtumitest on tuvastatud pealinnas. foto: Tass / Scanpix Foto: TASS/Scanpix

Venemaal tuvastati viimase ööpäeva jooksul 4070 uut koroonaviirusse nakatumise juhtumit, nakatunute koguarv on reedese seisuga 32 008, ning president Vladimir Putin hoiatab väga suure ohu eest.

Ametlike andmete põhjal on üle poole uutest haigusjuhtudest registreeritud Moskvas ja selle ümbruses.

Venemaal on koroonaviiruse tõttu surnud 273 inimest, neist 41 viimase ööpäeva jooksul.

Putin ütles televisioonis edastatud videokonverentsil: «Epideemia levikuga seotud ohud on endiselt väga suured, ja mitte ainult Moskvas, vaid paljudes Venemaa regioonides.»

Moskva linnapea Sergei Sobjanin raporteeris reedel, et mõne nädalaga on valminud 500 voodikohaga haigla, mis hakkab esmaspäeval patsiente vastu võtma.

Putin rõhutas, et kõik regioonid peavad olema sama hästi valmistunud. Mitme oblasti kubernerid on kurtnud aparatuuri ja spetsialistide puuduse üle.

Vladimiri oblasti kuberner Vladimir Sipjagin ütles, et 1,39 miljoni elanikuga piirkonnal on ainult 71 hingaisaparaati ja reanimatsiooniarste on vajalikust poole vähem.

Putin ütles talle vastuseks, et kubernerid selleks ametis ongi, et katsumusi ületada.

Ligikaudu 12 miljoni elanikuga Moskva on suletud juba märtsi lõpust, aga ametnikud kurdavad, et paljud elanikud rikuvad liikumispiiranguid.

Aselinnapea Anastassia Rakova hoiatas, et linnal seisavad ees rasked nädalad.

«Suremuse tipp peaks saabuma kahe-kolme nädala jooksul,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles