Bolsonaro avaldas meelt karantiinimeetmete vastu

Copy
Brasiilia president Jair Bolsonaro protesteeris armeepäeval koos sadade meeleavaldajatega pealinna sõjaväeosa juures karantiinimeetmete vastu.
Brasiilia president Jair Bolsonaro protesteeris armeepäeval koos sadade meeleavaldajatega pealinna sõjaväeosa juures karantiinimeetmete vastu. Foto: AFP / Scanpix

Brasiilia president Jair Bolsonaro ühines pühapäeval pealinnas Brasílias sõjaväeosa juures sadade meeleavaldajatega, protesteerides osariikide kuberneride vastu, kes on kehtestanud koduspüsimise reeglid.

Umbes 600-liikmeline inimmass kutsus armeed sekkuma koroonaviiruse pandeemia rahustamiseks ning nõudis kongressi sulgemist.

Mitme plakati pealt võis lugeda üleskutset «sõjaliseks sekkumiseks koos Bolsonaroga».

«Ma olen siin, sest ma usun teisse ja teie olete siin, sest te usute Brasiiliasse,» ütles korduvalt köhatanud riigipea pikapikastist rahva poole pöördudes.

Endine armeekapten Bolsonaro on pidevalt kritiseerinud osalisi karantiinireegleid, mille kubernerid on vastu võtnud seoses võitlusega uue koroonaviiruse leviku vastu, teiste seas riigi kõige rahvarohkemates osariikides São Paulos ja Rio de Janeiros.

President vallandas reedel tervishoiuministri, kes toetas piiranguid, mis Bolsonaro sõnul kahjustavad majandust.

Enam kui 210-miljonilise elanikkonnaga Brasiilias on enim COVID-19 juhtumeid Ladina-Ameerikas, pühapäevase seisuga üle 38 600 nakkus- ja enam kui 2460 surmajuhtumi.

Oma pöördumises rahva poole hoidus president vastamast rahva üleskutsetele sõjalise sekkumise ja kongressi sulgemise kohta.

«Te peate võitlema oma riigi eest. Lootke oma presidendile, et teha, mida on vaja, selleks, et me saaksime garanteerida demokraatia ja selle, mis on meile kõige kallim, meie vabaduse,» ütles Bolsonaro.

São Paulo ja Rio de Janeiro laiendasid reedel osalisi karantiinimeetmeid.

Enamik brasiillastest kiidavad heaks osariigi võimude piirangud, seda vaatamata majandusele tekkivale kahjule, selgub laupäeval avaldatud küsitluse tulemustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles