Karantiin kestab Leedus suveni, kuid leevendatult

BNS
Copy
Leedu politseinikud.
Leedu politseinikud. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Leedu valitsus otsustas kolmapäeval pikendada karantiini 31. maini, kuid esmaspäevast muutub liikumine Leedu ja naaberriikide vahel vabamaks.

18. maist hakkavad taas tööle lasteaiad ja koolieelsed rühmad, spordiklubid, ilusalongid jms, lubatakse vabaõhuüritusi väikestele rühmadele ja külastada haiglas haigeid.

Esmaspäevast võivad Leetu töö- ja äriasjus või õppima tulla teiste Euroopa Liidu riikide kodanikud ja viisaomanikud, kuid neile kehtib endiselt 14-päevase karantiini nõue.

Esmaspäevast, 11. maist pääsevad takistamatult ja karantiinita Leetu Poola kodanikud, kui nad tulevad  töö- ja äriasjus või õppima. 

15. maist tühistatakse Leedu, Läti ja Eesti kodanikele piirangud Balti riikide vahel liikumiseks ja neilt ei nõuta karantiini jäämist.

Avatakse rohkem piiripunkte, kust autoga läbi pääseb. Lisaks Saločiai-Grenctāle piiripunktile avatakse sõiduautodele Läti piiril ka Būtingė-Rucava ja  Smelinė-Medumi piiripunkt. 

Esmaspäeval pääseb Poola piirist üle Kavarija-Budzisko ja Lazdijai-Ogrodniki piiripunktis. Lisaks Kieli praamiliinile avatakse ka Rostocki ja Travemünde praamiliin Saksamaaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles