Venemaa loodab alustada siselendudega juunis ja rahvusvahelistega juulis

Copy
Vene transpordiminister Jevgeni Ditrihh (paremal), kes käis täna kontrollimas Moskva rongi-, lennu- ja bussijaamade tööd.
Vene transpordiminister Jevgeni Ditrihh (paremal), kes käis täna kontrollimas Moskva rongi-, lennu- ja bussijaamade tööd. Foto: TASS/Scanpix

Vene transpordiministeerium loodab alustada riigisiseste lendudega juunis ja rahvusvaheliste lendudega juulis, ütles ajakirjanikele Venemaa transpordiminister Jevgeni Ditrihh.

«Mis puudutab inimeste hoiakuid, siis märkame, et inimesed on olnud pikalt eneseisolatsioonis ja on sellest väsinud. Sellises olukorras tahavad paljud reisida ja peame pakkuma neile ohutuid reisimise võimalusi. Esimese sammuna juunis, riigisisestel lendudel riigi territooriumil,» lausus minister, kes tegi täna kohapealset kontrolli Moskva rongijaamades, lennujaamades ja bussijaamades.

«Kui see õnnestub, kui saame valitsuselt vastava loa, siis soovime suvel avada ka rahvusvahelised lennud ja anda inimestele võimaluse end soojendada sooja mere ääres, saada D-vitamiini, mis aitab meil tavaliselt teatud määral vastu pidada ja tapab ka viirust,» ütles Ditrihh ja lisas: «Sellised otsused langetatakse juulis.»

«Kuid esmajoones sõltuvad välislende puudutavad otsused olukorrast riikides, kuhu me oma reisijaid sooviksime viia. Ja sellest, mil määral meie sanitaar- ja epidemioloogia võimud selleks loa annavad ja milliseid otsuseid langetavad valitsus ja operatiivstaap,» ütles ta.

Märtsi lõpul peatas Venemaa koroonaviiruse pandeemia tõttu täielikult rahvusvahelised lennud, jättes alles vaid tšarterlennud Venemaa kodanike kojutoomiseks.

Regioonidevahelistele lendudele mingeid piiranguid ei kehtestatud, kuid lennufirmad alustasid nende tühistamisega karantiini aegsetes tingimustes, mil nõudlus lendude järgi langes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles