Hollandi peaminister jättis karantiini tõttu ema surivoodil külastamata

Postimees
Copy
Hollandi peaminister Mark Rutte.
Hollandi peaminister Mark Rutte. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Hollandi peaminister Mark Rutte ei saanud külastada oma ema tema viimastel elunädalatel, sest ta pidi kinni hoidma hooldekodudes kehtivatest karmidest karantiinireeglitest.

Samal ajal kui Suurbritannias kogub üha tuure skandaal peaminister Boris Johnsoni nõuniku Dominic Cummingsi ümber, kes sõitis koos oma koroonaviirusse nakatunud abikaasaga läbi riigi ajal, kui ametlik soovitus brittidele oli püsida kodus, siis Hollandi peaminister Rutte teatas eile, et ei külastanud oma ema tema surivoodil.

Rutte 96-aastane ema Mieke Rutte-Dilling suri Haagis 13. mail, hetkel, mil riigis olid karmid koroonapiirangud kehtinud juba ligi kaks kuud. Dutsch News kirjutas, et peaminister nägi oma ema viimati 20. märtsil, viimasel päeval, mil hooldekodude külastamine riigis veel lubatud oli.

«Peaminister on järginud kõiki reegleid,» ütles Rutte pressiesindaja AFP-le, kui temalt küsiti, kas peaminister pidas karantiinireeglitest kinni ja tõepoolest ei näinud oma ema enne tema surma.

Rutte ema ei surnud koroonaviirusesse nakatumise tagajärjel, kuigi hooldekodus, kus ta viibis oli tuvastatud viiruskolle.

Rutte ütles ema surmast teada andes, et tema perekond tunneb küll ema lahkumise järel sügavat kurbust, ent samas ollakse tänulikud, et ema elas niivõrd kaua.

«Oleme nüüd pereringis temaga hüvasti jätnud ja loodame selle suure kaotusega lähemas tulevikus rahu teha,» ütles Rutte.

Hollandi võimud hakkasid hooldekodude külastamisele kehtivaid piiranguid tasapisi sel nädalal lõdvendama, kõikides hooldekodudes kaotatakse külastamispiirangud 15. juunil.

Hollandis on registreeritud 45 445 koroonaviirusesse nakatunut ja 5830 surmajuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles