Venemaa teatas rekordilisest surmajuhtumite arvust (2)

Copy
Koroonahaiged Kaasani kliinilises haiglas.
Koroonahaiged Kaasani kliinilises haiglas. Foto: TASS / Scanpix

Viimase ööpäeva jooksul nõudis COVID-19 Venemaal 174 inimelu, mis on suurim ööpäevane surmajuhtumite arv alates epideemia puhkemisest teatas The Moscow Times.

Viimase ööpäevaga leidis kinnitust 8915 uude koroonaviirusesse haigestumist, teatas viirusetõrje operatiivstaap. Staabi teatel on 3668 uut nakatumist ilma sümptomiteta.

Venemaal on registreeritud ühtekokku 362 342 koroonanakkust ja 3807 surmajuhtumit. Haigusest on tervenenud 131 129 inimest, seejuures viimase ööpäeva jooksul tervenes väidetavalt 12 000 inimest, mis on ka ööpäevane paranemiste rekord.

Võrreldes paljude teiste maailma riikidega on Venemaal registreeritud surmajuhtumite arv endiselt üsna väike.

Nakkuste arvult on Venemaa  USA ja Brasiilia järel kolmandal kohal.

Moskvas oli ööpäevaga uusi nakatumisi  2830 ja suri 76 inimest. Nakkusjuhtumeid on seal ühtekokku registreeritud 169 303.

Venemaal on tehtud ühtekokku 9,1 miljonit koroonatesti, neist 215 000 viimase ööpäevaga.

Kuna tuvastatud nakatumisjuhtumite arv on püsinud mitmendat päeva alla 10 000, on Venemaal alustatud piirangute lõdvendamist.  

Riigi asepeaminister Dmitri Tšernišenko ütles eile, et võimud plaanivad leevendada siseturismi piiranguid 1. juunist, ehkki ametnike sõnul on veel vara hakata plaanima puhkust välismaal.

Eile naases Kremlisse ka president Vladimir Putin, kes tegi viimased paar nädalat kaugtööd oma Moskvast eemal asuvast Novo-Ogarjovo residentsist, juhtides koosolekuid videokonverentside vahendusel.

Kõige karmimad piirangud on endiselt jõus Moskvas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles