FOTOD Lukašenko pikettijatest: no vaat ei saa rahu

BNS
Copy

Valgevene president Aleksandr Lukašenko käskis Minski linnapeal Anatol Sivakil  ja korrakaitseametkondadel tagada pealinnas täeilik kord.

«Ootan sinult ja korrakaitsjatelt täielikku korda kangelaslinnas Minskis. Mingil juhul ei tohi inimestel elamist segada,» ütles Lukašenko esmaspäeval kohtumisel Sivakiga Telegrami-kanali Pul Pervogo teatel.

«Puhtake, koristatud, hubane, ilus linnake... Võib kusagil lapsukestega jalutada ja jalgrattateel sõita, rullsuusatrassil käia ja spordiga tegeleda. Aga vaat mõni ei saa rahu,» kurtis president.

Pühapäeval toimusid Minskis ning oblasti ja rajoonikeskustes piketid võimalike presidendikandidaatide toetuseks. Minski piketid algasid keskpäeval ja lõppesid alles õhtul. Toetusallkirja anda soovijate järjekorrad venisid kilomeetripikkuseks.

Allkirjade kogumise piketid vastavad Valgevene seadustele.

Samas Valgevenes registreerimata inimõiguste kaitse keskus Vesna teatas, et mitu presidendikandidaatide ja poliitiliste aktivistide toetuseks allkirjade kogujat võeti kinni. Kokku võeti mitmes linnas kinni üle 30 inimese, teiste seas Valgevene Sotsiaaldemokraatliku Partei (Narodnaja Gramada) juht opositsioonipoliitik Mikalai Statkevitš ja opositsioonilise noorteühenduse Maladõ Front juht Deniss Urbanovitš. Osa neist hiljem vabastati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles