Paavsti sõnul on halvim seljataga ja Vatikanis enam viirust ei ole

Copy
Paavst Franciscus, 7. juuni.
Paavst Franciscus, 7. juuni. Foto: Evandro Inetti/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

Paavst Franciscus ütles pühapäeval, et koroonaviiruse kriisi halvim osa Itaalias on üle, pöördudes esmakordselt pärast eriolukorra algust usklike poole otse Püha Peetruse väljakul.

Eelnevalt kinnitas Vatikan, et enam ei ole linnriigi elanike hulgas ühtegi COVID-19 juhtumit.

«Teie osalemine väljakul on märk sellest, et epideemia kõige ägedam faas Itaalias on üle,» rääkis Franciscus iganädalasele Issanda ingli palvele kogunenutele.

«Kuid olgem ettevaatlikud ... ärgem tähistagem võitu liiga vara,» lisas ta ja kutsus üles kinni pidama suhtlusvahemaa reeglist.

Vatikani kõneisik Matteo Bruni ütles laupäeval, et viimase koroonaviirusesse nakatunud vatikanlase testitulemus osutus nüüd negatiivseks. Ta kinnitas, et enam ei ole Vatikani töötajate hulgas ega Vatikani Linnriigis ühtegi koroonaviiruse juhtumit. 

Kokku oli Vatikanis viirusesse nakatunuid 12.

Argentina päritolu paavst väljendas kaastunnet Ladina-Ameerika riikide nagu Brasiilia ja Peruu elanikele, kes on koroonaviiruse pärast rängalt kannatada saanud.

«Eelmisel reedel suri ühes riigis iga minut üks inimene. See on kohutav! Ma tahan väljendada oma lähedust nende riikide elanikega, haigete, nende pereliikmetega ning kõigiga, kes nende eest hoolitsevad,» ütles ta. 

Itaalias märtsis alanud sulgemismeetmete ajal pöördus Franciscus pidevalt usklike poole videosilla teel oma Vatikani residentsi kabelist.

COVID-19 epideemia on Itaalias tapnud ligi 34 000 inimest, kuid nüüd usuvad eksperdid, et see on suuremalt jaolt kontrolli all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles