Inglased pääsevad peagi taas pubidesse ja restoranidesse

Copy
Rõõmsad pubiomanikud Mark ja Katie Symes.
Rõõmsad pubiomanikud Mark ja Katie Symes. Foto: SWNS/ScanPix

Briti peaminister Boris Johnson andis täna teada koroonaviirusepiirangute edasisest leevendamisest Inglismaal, kus alates 4. juulist on plaanis avada külalislahkuse, kultuuri- ja turismisektorid.

Uksed võivad taas avada pubid ja restoranid, aga hotellid ja teised majutusasutused. Taas saab külastada kinosid, muuseume ja galeriisid. 

Esmakordselt alates märtsist tohivad siseruumides kohtuda kahe erineva leibkonna liikmed. 

«Täna me võime öelda, et meie riigi pikk hangumisperiood on läbi saamas,» ütles ta parlamendile, nimetades piirangute kaotamist naasmiseks normaalsuse juurde. 

«Pärast kõige rangemaid piiranguid meie rahuaja ajaloos, saame nüüd teha inimeste elu lihtsamaks, et nad saaksid veeta rohkem aega oma sõprade ja peredega, ning aidata äridel jalgele tõusta ja inimestel tööle naasta,» lausus ta seadusandjaile. 

Suurbritannia on üks kõige rängemini pandeemia läbi kannatanud riike. Ametlik surmajuhtude arv COVID-19 suhtes positiivse proovi andnud inimeste seas on pea 43 000.

Valitsus loodab, et reeglite lihtsustamine aitab majandusel, millele prognoositakse langust, kahjumeid ja töökohtade kaotust, hakata viirusepiirangutest taastuma.

Kuid Johnson hoiatas, et piirangud võidakse vajadusel uuesti kehtestada. 

«Me ei kõhkle vajadusel pidurit vajutamast piiranguid taastamast,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles