USA presidendi sõnul läheb viiruskriis enne paranemist halvemaks (3)

Copy
President Donald J. Trump.
President Donald J. Trump. Foto: Sarah Silbiger/ZUMAPRESS.com

USA president Donald Trump hoiatas teisipäeval, et koroonaviiruse kriis Ühendriikides läheb enne paranemist tõenäoliselt halvemaks.

«Mõnedes piirkondades riigis läheb meil väga hästi, kuid mõnel pool jälle halvasti,» ütles Trump pressikonverentsil Valge Majas, kus tegi kokkuvõtte koroonaviirusega seonduvast riigis. Trump lõpetas taolised ülevaated aprillis, kuid otsustas neid nüüd taas jätkata. 

«See koroonaolukord halveneb tõenäoliselt enne, kui see paremaks läheb,» ütles Trump. Presidendi sõnul pole eesmärk epideemia kontrolli alla saada, vaid selle täielik lõpetamine.

«Vaktsiinid on tulemas ja nad tulevad palju varem, kui keegi võimalikuks oskas arvata. See koroonaviirus kaob,» arvas riigipea.

President kutsus ameeriklasi ühtlasi seekord üles kasutama koroonaviiruse leviku tõkestamiseks näomaske. Trump ise polnud algusest peale kuigi innukas maskide kasutamise toetaja, kuid on praeguseks suhtumist muutnud.

«Palume kõigil, et kui te ei suuda turvalist vahemaad säilitada, siis kandke maski. Kas teile meeldivad maskid või mitte, aga nendest on kasu. Neil on mõju ja meil on vaja kasutada kõike, mida saame,» ütles Trump.

Päev varem avaldas president Twitteris endast foto, kus ta kandis kaitsemaski ja nimetas selle kasutamist isamaaliseks. «Mina kannan seda ja olen hakanud sellega harjuma. Mõelge patriotismile. See äkki aitab harjumisel. See aitab,» soovitas Trump.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles