Belgiat raputab video jõhkrutsevate politseinike natsitervitusest

Copy
Kaader 2018. aasta veebruaris jäädvustatud turvakaamera videost, millelt on näha, kuidas politseinikud püüavad mitmekesi taltsutada Charleroi’ lennujaama kinnipidamisruumis Slovakkia kodanikku Jozef Chovaneci.
Kaader 2018. aasta veebruaris jäädvustatud turvakaamera videost, millelt on näha, kuidas politseinikud püüavad mitmekesi taltsutada Charleroi’ lennujaama kinnipidamisruumis Slovakkia kodanikku Jozef Chovaneci. Foto: AP/Scanpix

Belgia tähtsuselt teine politseiametnik astus ajutiselt tagasi seoses avalikkusesse jõudnud videoga, millel on näha, kuidas lennujaama politseinikud kasutavad Slovakkia kodaniku mahasurumisel jõhkrat vägivalda, mis viis mehe surmani. Üks kinnipeetava juures viibinud politseinik jäi salvestisele ka natsitervitust tehes.

Eile avalikuks tulnud valvekaamera salvestiselt on näha, kuidas 2018. aasta veebruaris kohtlevad Belgia korrakaitsjad äärmise brutaalsusega Slovakkia päritolu Jozef Chovaneci, kes oli Charleroi’s võetud lennukilt maha pärast seda, kui ta keeldus pardale minekul oma piletit näitamast.

Esmalt viidi mees kinnipidamiskambrisse. Salvestatud on võigas vaatepilt, kus ta peksis pead vastu seina, kuni tema nägu hakkas tugevalt veritsema.

Seejärel on videolt näha, kuidas mitu politseinikku sisenesid käeraudadesse aheldatud Chovaneci kambrisse. Kui neil ei õnnestunud teda rahustada, siis murdsid nad slovaki põrandale, misjärel üks politseinik istus 16 minutit Chovaneci rinnal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles