ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb erakorraliselt seoses Armeenia ja Aserbaidžaani sõjalise konfliktiga

Copy
Aserite sõdurid piirkonnas.
Aserite sõdurid piirkonnas. Foto: AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY / HANDOUT/EPA

ÜRO Julgeolekunõukogu korraldab teisipäeval suletud uste taga erakorralise kohtumise seoses Mägi-Karabahhiga, kus nädalavahetusel puhkesid lahingud Armeenia ja Aserbaidžaani vahel, teatasid diplomaatilised allikad.

Kohtumist palusid Saksamaa ja Prantsusmaa, kuid seda toetasid ka teised nõukogusse kuuluvad Euroopa riigid, kelle seas Eesti, Belgia ja Suurbritannia.

Konfliktipiirkonnas jätkub lahingutegevus Mägi-Karabahhi ja Aserbaidžaani jõudude kokkupuutejoone põhja- ja lõunasuunal, ütles esmaspäeval Armeenia kaitseministeeriumi pressisekretär Artsun Hovannisjan.

«Lahingud jätkuvad eri ägedusega põhja- ja lõunasuunal. Vastane kasutab suurel hulgal suurtükiväge, kõik Aserbaidžaani relvajõudude pealetungid on edukalt tagasi löödud, vaenlane on paisatud tagasi ja kaotanud palju elavjõudu. Tema kaotuste suurust täpsustatakse,» ütles Hovannisjan teabetunnis. Hovannisjani sõnul tulistasid Aserbaidžaani relvajõud Martakerti (Ağdərəd) ja selle lähikülasid.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan nõudis esmaspäeval, et Armeenia lõpetaks Aserbaidžaanist lahku löönud Mägi-Karabahhi okupeerimise.

«Saabunud on aeg, et regiooni kriis, mis algas Mägi-Karabahhi okupeerimisega, lõpetataks. Kui Armeenia otsekohe lahkub territooriumilt, mida ta okupeerib, naaseb regioon rahu ja harmoonia juurde,» sõnas Türgi liider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles