Marin: Helsingis tuleks piirata ühistranspordi kasutajate arvu (1)

Copy
Sanna Marin.
Sanna Marin. Foto: Roni Rekomaa/AFP

Helsingi piirkonnas tuleks tingimata alustada ühistranspordi kasutajate arvu piiramist, ütles neljapäeval Soome peaminister Sanna Marin.

Marin ütles, et uuris kolmapäeval transpordiministeeriumilt võimalust piirata ühistranspordi kasutajate hulka.

«Traficom on see ametkond, mis neid otsuseid teeb, kuid neil tuleb tegutseda koostöös kohaliku tervishoiupiirkonnaga. Seda uuritakse,» ütles peaminister. Varem on teada antud, et piiranguid on kavandatud Päijät-Hämee, Pirkanmaa ja Päris-Soome piirkonnas.

Transpordiamet Traficom teatas kolmapäeval STT-le, et sealsed tervishoiupiirkonnad tegid avalduse vajaduse kohta piirata ühistransporti.

Nakkushaigusseaduse alusel võib Traficom piirata reisijate hulka, kui koroonaviirusega nakatumus viimase kahe nädala jooksul on üle 25 juhtumi 100 000 elaniku kohta või kui piirkonnas avastatakse nakkuskoldeid, mille nakkusahelat ei suudeta kindlaks teha.

Traficom võib piirata reisijate arvu liiklusvahendis maksimaalselt lubatust poole võrra. Helsingi ja Uusimaa tervishoiupiirkonnast (HUS) on Traficomile teada antud, et praegu ei ole ühistranspordi piiranguteks vajadust.

HUS-i piirkonnas on viimase kahe nädala nakatumus 100 000 elaniku kohta praegu üle 300.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles